Skip to main content

Südzucker, Amazone og FarmDroid tester innovativ ukrudtsbekæmpelse


Hvordan kan man beskytte sukkerroer mod ukrudt og skadedyr, uden at sprøjte pesticider over hele marken? Nyt test-projekt mellem Südzucker, Amazone og FarmDroid stiller nu skarpt på denne udfordring. Målet er at reducere brugen af herbicid- og pesticider til et minimum i fremtiden, ved at benytte FarmDroids fuldautomatiske så- og lugerobot sammen med et specialbygget spot-sprøjtesystem. Til en start, vil der laves forsøg på Südzuckers research-mark i Kirschgartshausen nær Mannheim.

How can sugar beets be protected as effectively as possible against weeds and pests during cultivation without having to spray pesticides over the entire area – this is the question being addressed in a trial project by Südzucker AG, the agricultural technology company Amazone and the Danish field robot manufacturer FarmDroid. The goal is to be able to reduce the use of herbicides and insecticides to a minimum in the future by using the highly automated, solar-powered FarmDroid FD20 sowing and weeding robot and a special spot-spraying method. Initial, scientifically monitored trials are currently underway on a test field at Südzucker’s research farm in Kirschgartshausen near Mannheim.
FarmDroid FD20 bliver allerede brugt på økologiske landbrug til at så- og luge sukkerroer og andre afgrøder. Markrobotten fungerer ved, at den under såningen af afgrøderne, laver et meget præcist grid af hvor frøene placeres, Ved hjælp af højpræcisions GPS. Når robotten kender sukkerroernes præcise placering, kan den luge omkring roens position – både i og imellem rækken, så der fjernes ukrudt. Dog kan det være svært at fjerne alt ukrudt tæt på roen, uden at gøre skade på planten. Amazone anvender FarmDroids unikke kendskab til plantens position og, baseret på dette, har Amazone udviklet et innovativt og præcist sprøjtesystem. Sprøjtesystemet gør det muligt at sprøjte direkte på eller tæt ved planten – hvilket reducerer forbruget af sprøjtemiddel.

Südzucker tester lige nu, det unikke system, på en forsøgsmark på omkring én hektar:

Vores første forsøg har været lovende og med stor overbevisning bevist, at man kan reducere brugen af ukrudtsmiddel, når højpræcisionssystemet anvendes. Med de kommende resultater fra testmarken, kommer vi til at se om systemet kan konkurrere med de systemer vi kender til i dag. Teknologien er desuden interessant i forhold til at kunne bekæmpe skadedyr og tilførelse af næringsstoffer til planten via sukkerroens blade. Sidstnævne er interessant for fremtidens økologiske landbrug.

Dr. Peter Risser, leder af Kirschgartshausens forsøgsmark,

Amazone fik idéen til at benytte markrobotten fra FarmDroid til spot sprøjtning:

Der er store udfordringer når det kommer til dyrkning af sukkerroer på grund af risikoen for sygdom og skadedyr. Med vores innovative løsning, er vi medvirkende til at gøre dyrkningen af sukkerroer mere effektiv og miljøvenlig. FarmDroid er her en idéel platform for os, for at komme ud i marken med en god løsning og lære af hinanden i projektet.

Stefan Kiefer, Head of Innovation i Crop Production hos Amazone

Vores robot hjælper landmænd med at reducere deres omkostninger til såning samt manuel og mekanisk lugning. Det vigtigste for os i det her samarbejde, er at skabe en bæredygtig løsning – CO2-neutral, miljømæssig og økonomisk attraktiv alternativ til de konventionelle landbrugsmaskiner. Dette er vi lykkedes med, med vores FarmDroid FD20, der er en automatisk, soldrevet letvægtsrobot. Kombinationen af vores markrobot med præcis spot sprøjtning, er et godt match, hvis det betyder at vi kan bidrage til at reducere brugen af sprøjtemidler kraftigt i fremtiden.

René Jørgensen, CEO FarmDroid


Kontakt Amazone
Stefan Kiefer
Head of Innovation in Crop Production
Tel.:+49 5405 501 217
[email protected]


Kontakt FarmDroid
René Jannick Jørgensen
CEO
Tel.: +45 2855 0903
[email protected]

Kontact Südzucker
Dr. Peter Riesser
Leiter Südzucker-Versuchsgut Kirschgartshausen
Phone: +49 621 421-414
[email protected]