Skip to main content

Hvad bruger vi vores testmark til?


FarmDroid har en testmark på Ravnholtgaard i Vejen. Som en del af Rural Impact Hub, et unikt og alsidigt udviklingsmiljø for AgTech virksomheder, har vi fået en testmark tæt på vores hovedkontor.

FarmDroid testmarken

Vi har haft testmarken på Ravnholtgaard i 2 år nu. Ravnholtgaard er en smuk gård beliggende tæt ved Vejen. Gården og det land som tilhører den er en del af Rural Impact Hub, som er et vækstmiljø for AgTech virksomheder. Mere specifikt forbinder Rural Impact Hub impact investment med udviklingen af teknologi til fremtidens klimaneutrale landbrug. Som en del af dette miljø kan AgTech virksomheder udvikle deres teknologi i direkte samarbejde med landmænd. Derudover giver Rural Impact Hub unik adgang til forskellige testmiljøer i landbruget.

Igennem Rural Impact Hub miljøet har vi en testmark på cirka 8 hektarer. Her er der rigeligt med plads til at vi kan teste robotten. Området ved testmarken består af forskellige typer terræn, såsom kuperet terræn, vandhuller og steder med leret jord. Det giver os de optimale betingelser for at kunne teste robotten i praksis.

Sidste år brugte vi primært marken til at teste robottens navigationssystem, men i år har vi også dyrket forskellige afgrøder i marken. Ved brug af robotten har vi sået og luget både gulerødder, romainesalat, rødbeder, sukkerroer og løg.

Formålet med testmarken

Vi bruger testmarken med forskellige hensigter: at teste nye funktioner, at teste robottens navigationssystem, og at teste hvordan robotten arbejder i jorden. Hovedformålet med at have en testmark er at kunne teste robotten og dens funktioner i praksis.

Det er oftest Jens Warming, vores CTO, som arbejder i marken, hvor han eksperimenterer med robottens software og mekanikker.

”Det meste af tiden går faktisk med navigationstests og test af nye funktioner, brugervenlighed og egentlig også arbejdet i jorden. Så alt det har med robotten at gøre i virkeligheden”, fortæller Jens Warming, CTO og medstifter af FarmDroid, om hans arbejde i testmarken.

Udover at teste og optimere robotten bruger vi også testmarken til at vise vores medarbejdere hvordan robotten virker. Det er en god mulighed for at medarbejderne kan lære mere om robotten. Det at se den køre i marken gør det lettere at forstå hvad den laver, og det at styre den giver en bedre forståelse for hvor brugervenlig den er.

En testmark er nødvendig for at kunne udvikle robotten

Som med et hvert andet produkt er udvikling en almindelig del af rejsen. I tæt samarbejde med vores kunder og distributører udvikler vi løbende robotten så den opfylder deres behov. Som en del af robottens naturlige udviklingsproces er det altafgørende for os at have et sted, hvor vi kan afprøve og evaluere nye funktioner. Vi bliver nødt til at teste robotten i dens naturlige omgivelser for at kunne gøre det ordentligt. Det er vigtigt at opleve hvordan det fungerer i jorden. Med andre ord er en testmark en nødvendighed for at vi kan udvikle robotten. Det er på vores testmark at idéer og prototyper får lov til at blive testet i det virkelige liv.