Skip to main content

Kundecase: Reducerer brugen af kemikalier


Konventionel landmand bruger robotteknologi til at reducere brugen af kemikalier i sit landbrug

Mød Joost Derks: Joost driver en familiegård i den sydlige del af Holland, hvor de dyrker 450 hektar. Han overtog gården efter sin far. På gården dyrker de kartofler, løg, sukkerroer, cikorie, hamp og majs.

De har dyrket cikorie og sukkerroer i generationer. Det er oplagt for dem at dyrke disse afgrøder på grund af jordforholdene, og det er også grunden til at de besluttede at dyrke det.

En af deres største udfordringer med cikorie og sukkerroer er ukrudt og for at dræbe ukrudtet bruger de kemikalier. De vil dog gerne reducere brugen af kemikalier drastisk. Der er forskellige møder at gribe dette an på, men den rette løsning for dem var at investere i en FarmDroid robot.

Joost bruger robotten til 10 hektar sukkerroer og 12 hektar cikorie. Han synes, at FarmDroid’en er en fantastisk maskine. Kvaliteten af maskinen er god, og man får meget værdi for pengene. Efter robotten har sået går den i gang med at bekæmpe ukrudt, og den arbejdsgang er ideel for at få det bedste resultat.

FarmDroid weeding cikory in Holland
Om FarmDroid FD20
FarmDroid FD20 er en soldrevet markrobot der både kan så og luge. Den bruger ultra præcis GPS teknologi til at så frøene i marken og ved derfor hvor frø og planter er. Fordi den kender positionen kan den luge med ekstrem høj præcision i og imellem rækkerne af planter. Robotten er udstyret med fire solpaneler og er kører derfor på ren strøm og er CO2 neutral i arbejdet på marken. Den kører op til 24 timer om dagen udelukkende på solenergi. FarmDroid FD20 er kompatibel med flere end 30 forskellige afgrøder og vi tilføjer hele tiden nye. Over 400 robotter kører allerede i bl.a. Europa, Nordamerika og Australien

Det tager lidt tid at komme i gang med FarmDroid, så det er vigtigt, at man er åbensindet. Alt taget i betragtning kan Joost varmt anbefale robotten. Han kan se hvor meget den forbedrer sig hvert år.

Hvis du er interesseret i at købe en FarmDroid, er Joosts bedste råd at snakke med nogen, som har en robot. Du bliver nødt til at se robotten i action, tjekke marken og snakke med landmanden. Landmændene vil med glæde dele ud af deres erfaringer, så tøv ikke med at række ud.

Vil du have hjælp til at komme i gang? Så kontakt os i kontaktformularen herunder: